21 Nisan 2013 Pazar

Kusursuz pedikür için ipuçları

YAĞ SÜRÜN
Duş sonrası ayaklarınızı kurulayın ve her tırnağın üzerine bir damla nemlendirici yağ uygulayın. Sonra metal tırnak eti iticisiyle yağı dağıtın. Böylece pedikürünüzün uzun süre kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz.
PONZA KULLANIN
Arındırma işlemini lavdan elde edilmiş doğal bir ponza taşıyla gerçekleştirin. Daha sonra vücut maskesiyle cilt üzerinde oluşan pürüzlerden kurtulun. Ancak cildiniz nasır oluşumuna meyilliyse tedavi için doktorunuza başvurup daha profesyonel bakımları denemelisiniz.
KENDİ RENGİNİZİ YARATIN
2012 yaz sezonunda doğal renklerde ojeler çok moda. Ayak tırnaklarınızda da aynı doğal etkiyi yaratmak istiyorsanız; beyaz bir ojenin içine bir bir tutam mineral fondöten (cildinizle aynı renkte bir fondöten olmalı) damlatın. Daha sonra oje şişesini iyice çalkalayıp ojenizi sürün.
CANLI RENKLERE YÖNELİN
Sarı fuşya ve turuncu gibi canlı renklerde ojeleri uygulamadan önce tırnaklarınızı alkollü pamuk ile temizleyin. Daha sonra bakım uygulayan bir baz kullanın. Böylece dikkat çekici tırnaklara sahip olabilirsiniz.
ŞEKİLLENDİRİN
Uzun ayak tırnaklarının çekici olduğu söylenemez. Bu nedenle tırnaklarınızı ortalama 6 milimetre uzunluğunda olacak şekilde kesin. Ardından tırnaklarınızın sadece köşelerini daire şeklinde törpüleyin. Ancak bu işlemi ince bir törpüyle gerçekleştirmeye ve törpülerken tırnakları kısaltmamaya özen göstermelisiniz.
SÜT BANYOSU YAPIN
Orta boy bir leğenin üçte birini sütle kalan üçte ikisini ise suyla doldurun. Daha sonra ayaklarınızı bu karışımın içinde yaklaşık yarım saat tutun. Süt ürünlerinin içinde yer alan laktik asit; cildi arındırırken tırnak etlerinin yumuşamasına da yardımcı oluyor. Çok yorgun olduğunuz zamanlar ise bu karışımın içerisine tuz atarak ayaklarınızın rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.
İYİCE NEMLENDİRİN
Bacaklarda ve kollarda etkileyici sonuç veren vücut nemlendiricileri ne yazık ki aynı etkiyi ayak tabanları gibi daha kuru bölgelerde göstermiyor. Bu bölgeler için içerisinde shea yağı bulunan daha yoğun nemlendiriciler kullanmalısınız. Özellikle ayak topuklarında çatlama meydana gelenler ise salisilik ya da laktik asit gibi daha tedavi edici içeriklere yönelmeliler.

 SINIRLARI AŞMAYIN
Oje sürdükten sonra tırnak etrafında biriken ojeleri göz farı fırçası yardımıyla tırnağınıza değdirmeden silin. Ancak fırça kullanmak size zor geliyorsa asetonlu temizleme mendillerini de deneyebilirsiniz.
 OJEYİ SABİTLEYİN
Aceleniz varsa oje sürdükten sonra mutlaka üzerinden sabitleyici bir oje ile bir kat daha geçin. Parlak bir görünüm veren ve ojenin daha hızlı bir şeklide kurumasını sağlayan bu ürünler çok kullanışlı. Kurutuculara alternatif olarak daha klasik yöntemleri deneyebilirsiniz. Örneğin saç kurutma makinesi kullanabilirsiniz.
HATALARI SAKLAYIN
Kurutucu sürmeyi unuttunuz ve ojeniz bozuldu mu? Korkmayın! Eğer oje hâlâ ıslaksa ojeyi silmeden bir kat daha sürün ve ardından parlatıcıyla devam edin. Ancak ojeniz kurumuşsa tüm tırnaklarınıza içinde pırıltı olan aynı tonlarda bir oje uygulayın. Ojenin içindeki pırıltılar ışık oyunları ile dikkati farklı bir yöne çekecektir.

Blog Arşivi